Friday, 11 October 2013

hari ini saya kerja malam
saya buhsan
saya lapaq
saya dah lama tak update blog
so saya update blog
sekian sahaja
terima kasih



Sunday, 10 February 2013

old castle


eh.. macam rajin pulak la kan update blog.. rindu la katakan.. ketagih betol! :p.. so next stop adalah old castle.. kedai makanan arab kat anak bukit, kedah.. berdekatan dengan istana anak bukit lah.. jalan nak ke airport aloq staq tu.. sila try.. sini sedap.. n portion besar punya..! :).. tengok reka bentuk castle tu pon cun kan.. hee..:D

so.. gambar atas & bawah ni.. namanya adalah nasi mandi ayam.. ayam dia sangat best.. sebab ayam dia lembut punyaa..  rasa nasi pon boleh tahann.. sedapp punyaaa.. :D

ni pulak ..ice blended cappucino yang agak senget ye whipped cream dia.. walaubagaimanapun.. rasa ice blendednya sedap.. dont judge the book by its cover.. ahahahha 

yang ni nama diberi adalah aqdah ayam.. roti arab tu makan dengan ayam aqdah yang tercarik2.. enakkkk sekali!

gambar last ni..budak comel.. susah betol nak senyum.. tapi xpa.. comel jugak! ahhahaha

sekian sahaja kemerapuan kali ini.. silalah terliur! :)

location : old castle, anak bukit, kedah

Thursday, 7 February 2013

MEDAN =)

bulan 12 aritu.. alhamdulillah sempat la jugak kan p bercuti sambil shopping dengan family ke medan.. sedikit  dikit gambaq makanan yang dimakan kat medan aritu.. silalah enjoy.. kalau nak terliur pon xpe.. xdak masalah.. :p



kiri : ayam masak i dah lupa.. maap! apa2 pun.. ayam tu memang sodap lah! ahahahah
kanan : ce teke ce teke apadia tu.. nama diberi tauhu goreng.. ahhaha.. dalam tu ada sayur2 ... sedap! sesuaiii sangat kat vegie..:)

ni 2 jenis air feveret if pegi indonesia!!
kiri : teh botol, yakni adalah teh o dalam botol.. pilih yang dingin.. eeeenakkk sekali! :D
kanan : jus alpuket.. yakni adalah jus avocado yang dicampur dengan coklat.. nyum2.. kalau p indonesia, silalah try eh.. worth it! for me at least! hahaha



ini orang panggil megi goreng.. ahhaha.. pastu ada plak ayam goreng kat sebelah.. so maknanya dia adalah megi goreng bercampur ayam goreng.. ahahha.. rasanyaa enakk.. pedasss sekali.. dia guna indomee kalo xsalah..:D











yang ini pulak 3 jenis breakfast.. i memang suka makan banyak.. so makan la banyak2.. ada masalah? ahahhaha

kiri : tu namanya jus markisa.. jus markisa yang ni die blend buah tu kalau x silap.. nyum2.. manis masam2 gitu..:D

kanan : tempe goreng lah! sedapppppppp...sambal dia pedassssssss

kiri : yang ni memang fav ah! ayam dia lembut...dah la sedap pulak tu! memang ah.. addicted betul dengan ayam panggang nih!

kanan : ikan bakar.. boleh laa tahan...:)

yang ni pulak budak kecik yang kuat makan! sepinggan mee dia perabih sorang! patot laa boroi! hahaha.. tapi dia comey.. alahai rindu lah! cepat laa balik cny ni yee tawan2! :D


sekarang.. jom cuci mata tengok tempat menarik kat medan pulak eh.. sila2 la p.. dekat jee.. sebelah negara kita je.. xperlu p jauh2 kalau teringin nak p oversea.. :p





location :  MEDAN, indonesia... :)


aiskrim goreng :)

hai hai & haiii lagi! hahaha.. dah lama betol tak update blog.. bz la sangat katakan.. :p..

so..semalam akibat kepala yang x berapa nak normal, sedikit weng & blur & jugak xdapat beroperasi dengan benar...terus p melawat ular2 kat taman ular sempena tahun ular untuk chinese new year.. agak panjang ayat tu kan.. tapi xpa la.. asalkan paham.. so.. mari kita tengokkkk! :p

    
WELCOME to batu pahat, perlis.. cantek kann perlis.. :)))



                 
hai...kami ular, tengah2 hari kami x mengular pon.. sebab kami rajin! hahahahaha



okay, done with merapu.. after penat tengok2 ular... so lepak kejap kedai tempat taman ular ni sebab tekak macam x berapa nak basah kan.. so.. ini yang dapat ditangkap! dengan hanya RM 1.50.. AISKRIM GORENG yang sedappppnyerr boleh dimasukkan ke dalam perut.. :))


 so.. ni 1st, nama diberi aiskrim goreng pandan..

 yang 2nd..nama diberi aiskrim goreng strawberry.. :p..

sekian saja, silalah terliur!! .. :D

location : kedai makan depan taman ular, batu pahat, perlis




Wednesday, 18 April 2012

wordless wednesday #9 : love pharmacist

hope u'll b good to us, the pharmacist... :p


sumber gambaq : google.. :)

bbq+steamboat PERLIS

oh... dah lama sangat neh x update blog! dah bersarang tebuan! :p.. so, mari kita update! 

tadaaaaa! neh dia.. makanan faveret skrg neh.. tambah2 kalo tengah sejuk2 tuh kan.. tempat neh ala2 macam kat SEOUL GARDEN jugak laa.. but dia lagi murah laa kan.. harga bergantung kat kedai laa.. selalunya between rm9.90 - rm10.90 sorang makan sampai laa kenyang.. kat seoul garden tuh guna letrik... but kat kedai2 neh guna arang jee.. ada letak kat bawah, then bakar & makan laa steamboat sesuka ati.. sampai kenyang, alhamdulillah! 

location : kedai2 begini kat around PERLIS... example, restoran aulia, repoh, perlis..:)

sekian, tq..:p

Saturday, 29 October 2011

day 4 - kotaraya, jb

DAY 4

breakfast hari ke-4 neh makan kat HUTAN BANDAR... tempat jogging n rekreasi yang cantik, cun, damai, tenang, dan menyegarkan! ahhaha.. patotnya mai sini kena exercise, neh x .. menambah lemak! phewww! so, kat bawah tuh beberapa jenis breakfast yang dimakan kat sini.. seriously makanan kat sini SEDAP!

all time fav! nasi lemak - berlemak, sedap!

mi kari 

lontong - sedap, kuah lemak2, nyaum!

bakso  -ada seketol bakso & ditambah dengan seketol begedil.. rasa cm okay2 je la.. xmenarik sangat..:D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^-^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
then, lepas makan, perjalanan berjalan diteruskan... tempat yang paling disukai yakni zoo johor!! sebab banyak binatang berbulu yang comel2. ahhaha.. comel woooooo! **gambar kanan memerang tengah show off! tau la pandai berenang! :p

then, masjid sultan abu bakar pon yang terletak depan zoo pon dilawati dan dijadikan tempat photoshoot.. dahhh abis jalan2 kat sini, time for lunch! so, tempat yang terpilih adalah IT ROO CAFE

IT ROO CAFE  terletak kat kotaraya, JB..tempat dia adalah kopitiam, so kopitiam punya foods macam toast n coffee besh laa.. sini jugak terkenal sebab chicken chop dia yang terbaek dari ladang.. dia punya tagline pon "best chicken chop in town"! 

ini dia the femes chicken chop tuh.. ada selection kuah black pepper or mushroom.. chicken chop dia neh rasa lain dari yang lain sikit.. ayam dia sedap aish, xtau nak cakap cmna.. lembut n crispy.. cukup rasa smua ada lah! gravy pon cukup rasa, but x banyak gravy dia.. and ada side dishes wedges and coleslaw...  mai sini jangan x makan pulak chicken chop neh! terbaekkk dari ladang!!! 

then kat sini mocha blended dipilih..perghh...memang menusuk! sedap sangat aish!!! 

 neh toast.. kaya+butter.. rasa cm roti bakar kaya kat kopitiam2 laen.. sedap..:D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^-^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

then perjalanan diteruskan melawat muzium zaman2 lama dulu2.. banyak barang2 lama kat sini, banyak bley blajo pasal sejarah.. after tuh jugak..kegiatan menyoping  kat expo deepavali dilakukan!!! baju punjab dibeli dengan jayanya!! yeyy! saya suka baju punjab!!

jalan punya jalan.. energy pon abisss sebab peluh pon hilang dengan jayanya.. so.. pegi la makan petang pulak.. tempat terpilih adalah kat area2 jalan mohd amin, jb.. so, makanan2 terpilih adalah...

tauhu bakar yg ummmpphhh!!! makan makan dan makan non stop!!!

cendol yang sangat banyak n brain freeze! sejuk!

ABC

jelly... ini sedap! manis!! sukaaaa!!!!

sekian saja makanan2 untuk hari ini.. makan malam xda gambar sebab x sempat nak tangkap & sudah letey mau tangkap gambaq! hee.. anyway thanks to bf balqis yang sanggup belanja makan malam! jasamu dikenang! hahaha..:D


location : kotaraya, JB